У Новосад підготували законопроект, який об’єднає коледжі з ПТУ / фото УНІАН

Міністерство освіти уряду Олексія Гончарука підготувало новий законопроєкт про професійну освіту, який передали депутатам профільного комітету.

Про це в інтерв’ю «УП» розповіла виконувачка обов’язків міністра відомства Ганна Новосад.

Читайте такожПідсумки роботи за півроку і перехідна книга для нового міністра освіти: Новосад записала відеозвернення (фото, відео)

Відео дня

«Він закладає одну важливу радикальну непопулярну ідею — об'єднати дві ланки освіти — фахову передвищу з професійною освітою, і зробити єдину потужну ланку професійних коледжів, які готуватимуть кваліфікованих робітників», — розповіла вона.

На її думку, це важливо з огляду на те, що держава «не може собі дозволити утримувати напівпорожні 700 коледжів і напівпорожні 700 профтехів». Це нераціонально, шкодить всім і це необхідно змінювати, вважає Новосад.

«Я не розумію, навіщо утримувати 700 напівпустих коледжів, якщо можна утримувати 200, а всі інші кошти спрямувати на заробітні плати для викладачів, щоб мотивувати їх», — уточнила вона.

Водночас виконувачка обов’язків міністра уточнила, що цей проєкт закону ще необхідно доопрацювати.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада, відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука і схвалила склад нового уряду. Зокрема, працювати в новому уряді відмовилася міністр освіти та науки Ганна Новосад, однак заміну їй так і не знайшли. Також депутати призначили Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра України.