Міносвіти переводить частину працівників на дистанційну роботу / фото УНІАН

Міністерство освіти і науки вирішило перевести своїх працівників на дистанційний режим роботи та припинити прийом громадян. Водночас уся кореспонденція, зокрема звернення, будуть опрацьовувати у звичному режимі.

Про це повідомляє пресслужба відомства з посиланням на наказ Міносвіти № 406 від 16 березня.

Наказ підписав виконувач обов’язків міністра відомства Юрій Полюхович.

Відео дня

Також скасовують чи відтерміновують раніше заплановані наради, перевірки, атестаційні та акредитаційні експертизи тощо.

Читайте такожВР до 3 квітня збиратиметься на засідання лише за рішеннями Погоджувальної ради

«Рішення про перехід роботи міністерства на дистанційний формат було ухвалено відповідно до рішень президента, РНБО, уряду та столичної влади. У період, коли держава вживає максимум заходів, щоб не допустити поширення коронавірусної інфекції, ми також маємо подбати про безпеку та здоров’я своїх працівників», — зазначив в.о. міністра.

Водночас він наголосив, що навіть у дистанційному режимі Міносвіти продовжить виконувати всі необхідні завдання.

На час призупинення прийому громадян відправити звернення можна на поштову (м. Київ, пр. Перемоги, 10) чи електронну адресу (ez@mon.gov.ua) відомства або ж залишити у скриньці для прийому кореспонденції.

Нагадаємо, з 12 березня по всій Україні почався карантин у зв’язку з розповсюдженням у світі коронавірусу. Так, усі навчальні заклади, включно з приватними, закрили на три тижні, до 3 квітня. Також в країні обмежили масові зібрання понад 200 людей.

З 16 березня Україна на два тижні закриває кордон для іноземних громадян, щоб обмежити поширення коронавірусу.

Наразі відомо про 7 випадків інфікування коронавірусом в Україні: 4 випадки в Чернівецькій області, 1 в Житомирській (летальний), 2 у Києві.