Ілюстрація REUTERS

Співробітники Міністерства охорони здоров’я вже прибули до Верховної Ради для проведення необхідних дій у зв'язку з виявленим у народного депутата Сергія Шахова захворюванням на COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради, "відповідно до інформації Міністерства охорони здоров’я України щодо підозри на наявність коронавірусу в одного з народних депутатів повідомляємо, що медики проводять усі необхідні дослідження та епідемічне розслідування".

Читайте такожЗеленський підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу: що ними передбачено

Відео дня

На цю мить народний депутат знаходиться у самоізоляції.

"Апарат Верховної Ради України у координації з Міністерством охорони здоров’я України вживає усіх необхідних заходів, які передбачені протоколом. Співробітники Міністерства охорони здоров’я вже прибули до Верховної Ради України для проведення необхідних дій", - йдеться в повідомленні.

Встановлюються всі особи, які контактували з депутатом, для проведення необхідних тестів.

Додатково будуть проведені санітарно-епідеміологічні заходи у тих комітетах, в роботі яких брав участь політик.

Як повідомляв УНІАН, сам Шахов заявив, що медична лабораторія телефоном підтвердила його інфікування коронавірусом.

Він сказав у відеозверненні у Facebook: «Взяли аналізи на коронавірус. Тільки сьогодні мені зателефонували з лабораторії та сказали, що підтверджується коронавірус. Одразу хочу всім зазначити: це не так страшно, як його малюють, і якщо Шахов хворий на коронавірус і я отримаю документ з державної лабораторії, що все ж так я захворів, нема питань – буду доповідати кожен день, що відбувається з моїм організмом».