Наразі невідомо - коли Рада збереться на засідання / фото УНІАН

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявляє, що на даний час немає ані дати, ані порядку денного наступного позачергового засідання Верховної Ради.

Про це вона повідомила у коментарі УНІАН, відповідаючи на запитання, чи відомо, коли може відбутися наступне позачергове засідання парламенту.

Читайте такожРада онлайн: у ВР зареєстрували проект щодо засідань в режимі відеоконференції

Відео дня

"Ні, не відомо. Поки що немає, якщо говорити про надзвичайний стан, то немає ні засідання РНБО, ні звернення Кабміну, а це найперший крок. Після цього - указ президента і тільки після цього в дводенний термін збирається Верховна Рада", - сказала Кравчук.

Вона також додала, що наскільки їй відомо, Рада національної безпеки та оборони на засідання сьогодні не збирається.

За словами Кравчук, зараз у різних комітетах парламенту напрацьовується ще низка законопроектів щодо ситуації з коронавірусом.

"Тому ми в будь-якому разі в якийсь із днів будемо збиратися. Але, знову ж таки, ще немає ні дати, ні порядку денного. Тому я думаю, що це все буде вирішуватися на початку тижня", - додала заступниця голови фракції.

Як повідомляв УНІАН, за даними поінформованого джерела, в Офісі президента розглядають можливість скликання екстреного засідання Ради національної безпеки та оборони України на 22 березня.

Співрозмовник агентства припускає, що на засіданні розглядатиметься питання щодо можливості запровадження надзвичайного стану в Україні у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції.

"Ми будемо дивитись по ситуації", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше подібне засідання планувалось на 17 березня, проте воно так і не відбулося.

Надзвичайний стан в Україні або в окремих її місцевостях вводиться указом президента, який підлягає затвердженню Верховною Радою протягом двох днів з моменту звернення.