23 березня в "Бориспіль" прибув літак з Китаю, який доставив партію тестів на коронавірус і медичне обладнання / фото president.gov.ua

Україна вже до кінця цього тижня може отримати додаткову партію допомоги у вигляді тестів на коронавірус і медичного обладнання.

Про це йдеться у відеозверненні президента, розміщеному на сторінці Офісу президента в соцмережі Facebook.

Читайте такожБорт з тестами на COVID-19 і захисними костюмами прибув: все роздадуть регіонам

Відео дня

За його словами, Україна повинна отримати тести ПЛР, респіратори, маски, швидкі тести і апарати штучної вентиляції легенів.

"Триває активна і безперервна робота, щоб вже на цьому тижні з Китаю, Південної Кореї та багатьох інших країн до нас прибули додаткові тест-системи ПЛР, респіратори, маски, швидкі тести і апарати штучної вентиляції легенів. Наше завдання номер один - забезпечити український всім необхідним", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, вночі 23 березня в "Бориспіль" прибув літак з Китаю, який доставив партію тестів на коронавірус і медичне обладнання. Зокрема, було доставлено 250 тисяч швидких тестів, тести ПЛР, а також маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легенів.

Зазначимо, тести полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР тести) для виявлення коронавірусу доставлять у всі лабораторії України до кінця понеділка, 23 березня.

Читайте також: