Ілюстрація REUTERS

На позачерговому засіданні Верховної Ради України 26 березня не виключається розгляд кадрових питань.

Про це заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук сказала у коментарі УНІАН.

Читайте також20 мільйонів гривень, квартира в США та племенний кінь: екс-міністр фінансів Маркарова подала декларацію

Відео дня

Кравчук зауважила, що наразі ще немає інформації щодо порядку денного цього засідання, і офіційно засідання ще не скликалося.

"Ми попередньо орієнтували наших депутатів з фракції, щоб вони були готові приїхати в четвер на позачергове засідання", - сказала вона.

На запитання, чи дійсно на цьому засіданні можуть розглядатися кадрові питання, зокрема, депутати можуть призначити міністра енергетики та відправити у відставку міністра охорони здоров'я, Кравчук зауважила: «Про відставку Ємця мені нічого не відомо».

Водночас вона підтвердила, що існує імовірність розгляду на позачерговому засіданні ВР питання про призначення міністра енергетики та захисту довкілля.

«Про можливість призначення міністра енергетики та екології - так, така розмова була. Наразі кандидатур ще немає. Принаймні, фракції про цю кандидатуру не повідомили. Але якщо буде вирішено, і буде подання від прем'єр-міністра, то, в принципі, ми будемо готові розглянути: спочатку на засіданні фракції поспілкуватися, а потім, очевидно, винести в зал після розгляду відповідного комітету», - сказала Кравчук.

При цьому вона уточнила, що це питання може розглядатися на позачерговому засіданні парламенту 26 березня, якщо глава уряду подасть кандидатуру на посаду міністра.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 березня, депутат від "Слуги народу" Тетяна Циба заявила, що на четвер, 26 березня, планується проведення позачергового засідання Верховної Ради. На даний час ще узгоджуються питання, які передбачається розглянути на цьому засіданні.

Після зміни складу уряду 4 березня посада міністра енергетики та захисту довкілля залишається вакантною. До відставки Кабміну міністром енергетики та захисту довкілля був Олексій Оржель.