Разумков прокоментував законопроект щодо засідань Ради в режимі відеоконференції / Ілюстрація REUTERS

Законопроект про можливість проведення пленарних засідань парламенту в режимі відеоконференції є "достатньо дискусійним", тому наразі невідомо, чи виноситиметься він на розгляд депутатів на позачерговому засіданні.

Читайте також"Є декілька варіантів": Разумков не виключає проведення засідання Ради на стадіоні

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Верховної Ради Дмитро Разумков сказав у коментарі журналістам після наради за участю прем’єр-міністра, представників уряду, керівництва парламенту і фракцій.

Відео дня

Разумков нагадав, що відповідний законопроект зареєстрований у ВР, але його ще не розглядав профільний комітет.

Він висловив сумнів у тому, що парламент розглядатиме ці ініціативу.

"Ця позиція достатньо дискусійна. Тому єдиного розуміння - буде він внесений або внесений в такому варіанті, або, можливо, альтернативному, на розгляд Верховної Ради на позачерговому засіданні, поки що немає", - сказав Разумков.

Позачергове засідання Верховної Ради може відбутися 27 або 28 березня.

Як повідомляв УНІАН, у Верховній Раді зареєстровано проект закону про підстави та порядок проведення пленарних засідань парламенту і засідань його комітетів у режимі відеоконференції на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (№3250).

Законопроектом пропонується тимчасово, протягом 60 днів, допустити можливість проведення пленарних засідань та засідань комітетів парламенту в режимі відеоконференції.

Законопроектом передбачено, що пленарне засідання Верховної Ради, засідання комітету ВР в режимі відеоконференції може проводитися виключно з метою розгляду законопроектів, проектів інших актів, які мають особливу важливість і пов’язані з запобіганням виникненню і поширенню, локалізацією і ліквідацією епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), забезпеченням національної безпеки та оборони, економічного добробуту та прав людини.

24 березня заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомляла про тестування систем віддаленого голосування депутатів.