Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко / фото УНІАН

Сьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради буде розглянуто кадрові питання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив у коментарі журналістам перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

За його словами, міністри фінансів та охорони здоров’я Ігор Уманський та Ілля Ємець написали заяви про звільнення з посад за власним бажанням.

Відео дня

Читайте такожРазумков розповів, як проходитиме позачергове засідання Ради і про його порядок денний

Він зазначив, що в "нас рабство відмінили", тому ніхто не може їх змусити залишитись на посаді.

"Якщо люди бачать, що вони або далі не можуть допомагати команді в тому темпі, в якому команда працює, або в них там якісь інші певні плани на життя, то вони мають право написати заяву, і ми вправі розглянути і задовільнити її", - додав Корнієнко.

Своєю чергою, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков висловив сподівання, що сьогодні парламент ухвалить низку кадрових рішень щодо Кабінету міністрів.

"Якщо ми говоримо з вами про кадрові питання... Я сподіваюся, що завтра будуть прийняті деякі рішення. Ми чекаємо від наших колег документи. І будуть відбуватися зміни в уряді. І додатково будуть, якщо все буде добре, міністрів на посади", - зазначив голова ВР.

Нагадаємо, раніше народний депутат Ірина Геращенко повідомила, що голова Міністерства охорони здоров’я Ілля Ємець та керівник Міністерства фінансів Ігор Уманський подали у відставку.