Скороход заразилася COVID-19 / фото УНІАН

Позафракційна нардеп Ганна Скороход, в якої виявили коронавірус, робила тест ПЛР у приватній клініці, а перед цим експрес-тест показав негативний результат.

Про це вона розповіла на своєму Telegram-каналі. За словами народної обраниці, в перший день у неї піднялася температура до 38, турбувала ломота в тілі та сильно боліла голова.

Вона поїхала до поліклініки, де їй сказали, що тест на коронавірус робити не потрібно.

Відео дня

На другий день Скороход стала погано відчувати запахи, плюс її турбували колишні симптоми.

Читайте такожЛікар дав прогноз, коли пандемія коронавірусу в Україні досягне піку

"Вирішила таки домогтися тест. Дізналася, в яких лабораторіях роблять. Зателефонувала до них, сказали, що у них здати можна, до них везуть безпосередньо на аналіз, викликайте швидку, вони візьмуть мазок", - зазначила нардеп.

Вона подзвонила до "швидкої" та тільки після фрази про те, що вона — народний депутат, їй передзвонили й запропонували поїхати в інфекційну лікарню у Білу Церкву, де їй можуть зробити тільки експрес-тест на коронавірус.

"Трохи подумавши та порадившись зі знайомими лікарями, вирішила з'їздити в Олександрівську лікарню, і таки зробити тест. Тут вже посвідчення (нардепа, - УНІАН.) подіяло (скористалася, не приховую), зробили експрес-тести на грип та Covid-19, - негативні. Але одразу попередили, що експрес-тест не точний та результат показує на 5-10 день симптоматики. Просила ПЛР, але рішення про його проведення приймається щоранку на нараді лікарів", - розповіла Скороход.

Вона дізналася, що ПЛР робить приватна клініка "Добробут" при виклику швидкої, що вона й зробила.

Скороход заявляє, що за проведення тесту ПЛР у приватній клініці їй довелося заплатити 4,1 тис. грн. Причому нібито сам тест безкоштовний, а плата береться за "виклик та захисні костюми парамедиків".

Як повідомляв УНІАН, 28 березня Скороход заявила, що у неї виявили коронавірус COVID-19.