Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган / фото УНІАН

Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв невідкладно розглянути запити України щодо постачання респіраторів і захисних костюмів.

Як повідомляється на сайті глави Української держави, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом.

"Співрозмовники обговорили ситуацію довкола поширення коронавірусу у світі та заходи, які вживаються в обох країнах з метою забезпечення захисту громадян. Було досягнуто ряду практичних домовленостей щодо координації зусиль і співпраці між Україною та Туреччиною стосовно боротьби з пандемією та її наслідками. Президент Турецької Республіки пообіцяв невідкладно розглянути запити української сторони щодо постачання респіраторів і захисних костюмів", - йдеться у дописі.

Відео дня

Читайте такожКарантин і ринок праці: 35% українців працюють у звичайному режимі, 29% - дистанційно, 32% - у відпустці (опитування)

Крім того, зазначається, що Зеленський подякував за послідовну підтримку Туреччиною територіальної цілісності та суверенітету України, засудження незаконної анексії Криму, а також за підтримку кримських татар.

У цьому зв’язку президенти висловили задоволення реалізацією домовленостей, досягнутих під час їхньої особистої зустрічі 3 лютого, зокрема, щодо будівництва житла в Херсоні та Генічеську для вимушених переселенців з Криму.

"Окремо обговорили ситуацію, що склалася для українських автоперевізників на турецько-болгарському кордоні у зв’язку із забороною в’їзду до Туреччини. Реджеп Таїп Ердоган запевнив, що відповідальні турецькі міністерства отримають доручення, і ситуація найближчим часом буде розв’язана", - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Кабінет міністрів України планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину - до 24 квітня 2020 року. У громадських місцях не можна буде з'являтись без маски, а переміщення групою більш як двоє людей без службової необхідності буде заборонено.

Читайте також: