Кожару затримали 25 березня / фото Facebook Антон Геращенко

Дружину колишнього міністра закордонних справ України Леоніда Кожари Марину Козерод, яку підозрюють у неправдивих свідченнях щодо обставин смерті екс-керівника телеканалу "Інтер" Сергія Старицького, відпустили під особисте забов’язання.

Як повідомляє "Громадське" із посиланням на адвоката підозрюваної Іллю Серафимова, відповідне рішення ухвалив столичний Шевченківський суд.

За словами захисника, його клієнтка зобов'язалася не покидати Київську область, інформувати правоохоронців про зміну місця проживання та з’являтися на їхні виклики.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого колишнього керівника телеканалу "Інтер", генерального директора холдингу Atlantic Group Старицького знайшли мертвим з вогнепальним пораненням у будинку Кожари та його дружини Козерод у селі Чайки Київської області. Про інцидент поліцію повідомила власниця будинку.

Читайте такожНеправдиві свідчення про вбивство: дружині Кожари теж повідомили про підозру (фото)

Спочатку в поліції заявили, що чоловік заподіяв собі смерть, коли господарі будинку були в інших кімнатах. Поліцейські на місці вилучили пістолет, набої та гільзу.

За фактом події було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою "самогубство". 22 лютого кримінальне провадження було перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 ККУ.

25 березня Кожару затримали співробітники поліції. 27 березня суд обрав Кожарі запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 25 травня з альтернативою внесення застави в розмірі понад 14 млн грн.

На засіданні суду адвокати стверджували, що дружина Кожари нібито ненавмисно застрелила Старицького, коли той намагався вчинити самогубство з пістолета, що належить її чоловікові.