Зеленський: Українська сторона тиснула, щоб провести обмін, не чекаючи завершення карантину / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона під час переговорного процесу тиснула, щоб провести взаємне звільнення утримуваних осіб, в рамках якого було звільнено 20 українців, не чекаючи завершення карантину.

Читайте такожОбмін полоненими на Донбасі: до України з ОРДЛО повернулися 20 бранців (список)

Про це він заявив в коментарі журналістам під час робочої поїздки до Закарпатської області.

Відео дня

Президент нагадав, що в рамках першого обміну за його каденції Україна повернула 35 українців, під час другого, який відбувся після зустрічі в «нормандському форматі» було звільнено 76 громадян.

«Зараз ми міняємо 20 людей. Ми можемо чекати напевно на закінчення карантину і дочекатися, потім робити більший обмін. Наша сторона прагнула і тиснула, що не треба нічого чекати. Є зараз, скільки нам з тієї сторони підтвердили наших громадян… є 20 людей - давайте повертати 20 людей. Завтра буде ще 2 людини - будемо повертати 2 людини. Післязавтра буде 100 - будемо повертати 100 людей», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 квітня у два етапи відбулося взаємне звільнення утримуваних осіб на території Донецької та Луганської областей, в рамках якого на підконтрольну територію України було повернуто 20 українських громадян.