Ілюстрація / REUTERS

Сьогодні, 22 квітня, міністри закордонних справ країн-членів ЄС в рамках Східного партнерства обговорюватимуть українське питання. Засідання проходитиме дистанційно, через відеозв’язок.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також"Східне партнерство" має сприяти поступовій інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС - Кулеба

Очолюватиме засідання високий представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель. Дипломати мають розглянути політику ЄС під час пандемії, особливу увагу приділяючи Україні.

Напередодні у форматі відеоконференції ситуацію в нашій державі обговорили з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою очільники МЗС 14-ти країн ЄС – це так звана група друзів України в Євросоюзі.

Колеги із ЄС запевнили українського міністра в тому, що санкції проти Росії будуть зберігатися, обговорили також ситуацію на сході України.

Сьогодні ж на засіданні ради міністрів європейські держави обговорять, як країни на схід від ЄС борються з поширенням коронавірусу. В європейських столицях є побоювання, що після того, як Західна Європа взяла під контроль ситуацію з коронавірусом, зараз центром його розповсюдження стане схід Європи й Азія, зокрема Росія.

Читайте також: