граница кордон / Пресс-служба Государственной пограничной службы

Як повідомили УНІАН у представництві Євросоюзу в Україні,  Ендрю Преторіус Тесор'єр сказав: "Мені приємно бути обраним на цю посаду. Я з нетерпінням чекаю можливості консолідувати і зміцнити тісні робочі зв'язки EUBAM з нашими партнерами у Молдові та Україні, як з тими, хто перебуває на державній службі, так і з тими, хто обіймає виборчі посади, представляє бізнес і цивільне суспільство. Я також хотів би в рамках мандата EUBAM зробити позитивний внесок у досягнення всебічних рішень, які здатні покращити регіональне співробітництво, у тому числі забезпечити економічне процвітання для Придністров'я".

Читайте такожГолова місії ЄС EUBAM не вірить у контрабанду зброї з Придністров'я в Україну

До призначення на нову посаду  Ендрю Преторіус Тесор'єр працював заступником голови місії з грудня 2014 року. Він має великий досвід роботи на вищому рівні з такими організаціями як ООН, ОБСЄ, НАТО та уряд Великобританії у сфері діяльності EUBAM, а саме - інтегрованого управління кордонами, сприяння торгівлі, належного керівництва та посередництва.

Відео дня

 Ендрю Преторіус Тесор'єр був послом Великої Британії в Албанії, Алжирі та Латвії, а також повіреним у справах в Афганістані та Сирії.

Довідка УНІАН. Місія EUBAM працює з прикордонними та митними службами Молдови та України з 2005 року, допомагаючи привести процедури контролю у відповідність з європейськими та міжнародними стандартами. Місія фінансується в рамках Європейського інструменту сусідства ЄС.