Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позовні вимоги кандидата на посаду мера Києва Віталія КЛИЧКА до нинішнього міського голови столиці Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив представник В.КЛИЧКА в суді Валерій КАРПУНЦОВ після закінчення сьогоднішнього судового засідання у цій справі.

Зокрема, за словами В.КАРПУНЦОВА, суд визнав неправомірною агітацію Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО. При цьому суд відмовив у задоволенні позову в частині, що стосується використання приміщення Київської міської державної адміністрації для проведення агітації.

Відео дня

За його словами, суд обґрунтував це тим, що в цьому приміщенні знаходиться територіальна виборча комісія.

Як повідомляв УНІАН, В.КЛИЧКО звинувачує Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО у використанні адміністративного ресурсу у виборчій кампанії на посаду Київського міського голови.

Фактом, який змусив В.КЛИЧКА звернутися до суду, стало проведення 15 квітня брифінгу Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО у приміщенні КМДА.

За словами В.КЛИЧКА, Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, зловживаючи службовим становищем, використав приміщення Київради, прес-службу КМДА, «Офіційний веб-портал Київської влади», ДКП ТРК «Київ» та залучив підлеглих. “На брифінгу Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ та посадовці КМДА спонукали виборців підтримати його як кандидата у мери. Фактично було проведено публічний захід передвиборної агітації, оплачений не з коштів виборчого фонду, а за рахунок КМДА”, - зазначили у прес-службі Блоку Кличка.

На переконання позивача, ці дії порушують Закон «Про вибори депутатів до Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських селищних, міських голів». 

У свою чергу адвокат Андрій ФЕДУР заявив, що у позовній заяві В.КЛИЧКА немає жодного підтвердження вчинення останнім неправомірних дій.

За словами адвоката, о 15.00 15 квітня, коли відбувалася зустріч Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з журналістами, той був указом Президента України відсторонений від виконання обов’язків голови КМДА. «Указ глави держави про скасування попереднього указу про відсторонення вийшов лише ввечері 15 квітня, наприкінці робочого дня, і до КМДА надійшов тільки вранці 16 квітня», - підкреслив А.ФЕДУР.