32% кримчан вважають своєю батьківщиною Росію.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження “Територіально-адміністративний устрій України”, проведеного Київським інститутом проблем управління імені Горшеніна, що були оприлюднені на прес-конференції в УНІАН. Водночас, 59% кримчан назвали своєю батьківщиною Україну.

Відповідно до опитування, найпривабливішими регіонами для проживання в Україні є Київ, Крим, Закарпаття і Південь (Одеська, Миколаївська, Херсонська області).

Відео дня

Для 10-12% населення України характерні міграційні настрої. Найбільш схильним до міграцій є населення Донбасу: 16% респондентів живуть у своєму населеному пункті менше року, а 29% - від 1 до 5 років.

Родинними зв’язками з іншими регіонами найбільше пов’язані кияни, буковинці, закарпатці та жителі Донбасу. На Донбасі проживає менше порівняно з іншими регіонами корінного населення. А високий рівень життя у Києві не сприяє відтоку корінних киян зі столиці.

Опитування проводилось з 15 по 30 квітня 2008 року у 129 населених пунктах України (63 міста і 66 сіл). Всього було опитано 2006 респондентів. Похибка репрезентативності не перевищує 2,2%.