Політолог Олексій КОШЕЛЬ вважає, що головною причиною досягнення відносного перемир‘я в українській політиці є втома БЮТ від війни «проти всіх».

Про це він сказав у коментарі сайту ГАРТ.

«Зараз БЮТ переживає найважчий період від часу свого створення, – вважає О.КОШЕЛЬ. – Його низькі результати на виборах у Києві, посилення відцентрових тенденцій у середовищі блоку та катастрофічне падіння рейтингу можуть створити дуже незручні умови для Юлії ТИМОШЕНКО на наступних президентських виборах».

Відео дня

На думку політолога, найближчим часом можна очікувати досить різку зміну лінії поведінки з боку БЮТ. «Основними причинами цього можуть стати зовнішні фактори», – вважає він.

О.КОШЕЛЬ припускає, що активізація тиску на Україну з боку російської Держдуми може посилити єдність парламентської коаліції. «До того ж напередодні візиту Генсека НАТО до Києва і вже традиційної активізації проросійських сил варто очікувати консолідованої позиції демократичних союзників. Необхідність такої позиції розуміють і в середовищі БЮТ, адже західні політичні еліти неодноразово посилали чіткі сигнали про необхідність припинення суперечок у владній команді», – зазначає експерт.