REUTERS

Таким чином США відреагували на заяву про відставку міністра економічного розвитку та торгівлі України Айвараса Абромавичуса, повідомляє Голос Америки.

«Ми бачили повідомлення про відставку Айвараса Абромавичуса. Важливо зазначити, він здійснив важливі реформи для України. Він та його команда були успішні у здійсненні важких, але потрібних для України, реформ, спрямованих на стабілізацію економіки, викорінення корупції та відповідності України вимогам програми кредитування МВФ. Ми сподіваємося, що після його відставки, ці зусилля будуть продовжені», - заявив Джон Кірбі, речник Державного департаменту США.

Читайте такожАбромавичус про свою відставку: Нехай це стане холодним душем для керівництва країни

Відео дня

Міністра Абромавичуса у Держдепі назвали професіоналом, який ставить інтереси українців вище власних.   

«Майбутнє України, щоб воно було стабільним та заможним, вимагає послідовних зусиль широкої команди людей, які працюють разом. Відданих професіоналів, як він, які ставлять інтереси українських громадян вище своїх особистих», - зазначив Кірбі.

Речник Держдепу також розповів, за яких Україна може розраховувати на підтримку США.

«Важливо щоб українські лідери подолали розбіжності, залишили у минулому свої особисті інтереси, які гальмували країну протягом десятиліть, і продовжували ці реформи. Лише роблячи це, вони можуть розраховувати на подальшу підтримку Сполучених Штатів», - додав Кірбі.

Читайте такожЗахідні посли жорстко відреагували на відставку Абромавичуса

Нагадаємо, у середу, 3 лютого міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавічус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.