g4.delphi.lv

Про це повідомив РИА Новости директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков, який був присутній на зустрічі Суркова з експертами.

Політолог зазначив, що нещодавно був на зустрічі помічника президента Росії Владислава Суркова з групою експертів, і на ній прозвучало запитання про ставлення до різного роду кадрових змін в "республіках". За словами Чеснакова, Сурков недвозначно сформулював наступну позицію: "Захарченко і Плотницький отримали свій мандат "глав республік" на "прямих всенародних виборах". Термін їхніх повноважень закінчується лише в 2018 році. До закінчення цього строку вони точно будуть працювати. Більш того, судячи з даними соціологічних опитувань, діючі "глави" "ДНР" і "ЛНР" очевидно можуть поставити питання про переобрання на другий термін".

Читайте такожВ СБУ розповіли, чому Сурков приїздив на окуповану територію Донбасу

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше президент України Петро Порошенко назвав умови, при яких можливе проведення виборів на окупованому Донбасі, серед яких - реалізація Росією положень Мінських домовленостей, що стосуються безпеки, розгортання поліцейської місії ОБСЄ і відновлення контролю України над кордоном на Донбасі.