УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Він повідомив, що за результатами розгляду справ, які надійшли від тимчасової спецкомісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції при ВРЮ рада рекомендувала звільнити 29 суддів.

Бенедисюк зауважив, що з так званими "президентськими" суддями питань немає, оскільки глава держави звільнив суддів за поданням ВРЮ, однак є питання стосовно суддів, обраних на пожиттєвий термін, оскільки їх звільняє Верховна Рада.

Відео дня

Читайте такожЗа хабарі в Україні засуджено лише п’яту частину корупціонерів - Transparency International

"Чому зволікає Верховна Рада, я не можу пояснити. Можливо, це проблеми кворуму для прийняття якогось рішення. Ми зверталися до парламенту останнім часом, ми звернулися втрьох — Вища рада юстиції, Вища кваліфікаційна комісія суддів та Рада суддів до президента та парламента з листом, щоб парламент розглянув наші подання", - сказав Бенедисюк.

Нагадаємо, що всього від початку роботи нинішнього складу ВРЮ за особливих обставин рекомендовано до звільнення 337 суддів, переважна більшість з них - це судді, обрані безстроково, і до сьогодні парламент не розглянув питання щодо їх звільнення.

Із 29 суддів, які виносили незаконні рішення стосовно учасників Революції Гідності, звільнено лише 8 за президентською квотою, тобто це судді, які свого часу були призначені на 5-річний випробувальний термін.

Читайте такожСкандального суддю Вовка знов відсторонили від роботи