Бондар

Про це заявив співголова депутатської групи "Партія "Відродження" Віктор Бондар.

"Глава Нацбанку не справляється зі своїми повноваженнями. Подивіться, до чого дійшла національна економіка і національна грошова одиниця! Обсяг грошей в національній економіці скоротився на $16 млрд. І це показник роботи голови НБУ. За останні 2 роки ліквідовано 63 банки, через що українські громадяни - фізичні особи і підприємці втратили  $7,2 млрд», - заявив нардеп.

Читайте також"Відродження" закликає депутатів подолати вето президента на закони щодо держфінансування ПТУ та проїзду пільговиків

Відео дня

За словами Віктора Бондаря, ці майже 130 млрд грн (якщо рахувати за середнім курсом останніх двох років – 18 грн за $1) вкладники банків не зможуть отримати в якості компенсації від Фонду гарантування вкладів, оскільки той повертає лише обмежену суму вкладу. Поміж тим, сума цих втрат уже майже прирівнялася до кредитів, які уряд набрав у МВФ.

«У той же час уряд і Нацбанк на колінах лазять перед МВФ, щоб отримати черговий транш. Заради цього вони готові і тарифи збільшувати, і економіку покласти на лопатки", - пояснив Віктор Бондар.

На думку нардепа, звільнення глави НБУ має відбутись одночасно зі звільненням глави Кабміну.

"Ми вимагаємо поставити на голосування постанову про одночасне звільнення з урядом і голови Нацбанку України Валерії Гонтаревої. Якщо Арсеній Яценюк написав заяву на звільнення, то ми її підтримаємо.  Ми розуміємо, що цього вимагає уже і суспільство, адже в країні важка соціально-економічна криза. На жаль, амбіції лідерів провладних фракцій, амбіції прем'єр-міністра і глави держави заважають країні розвиватись  нормально", - резюмував нардеп.