REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав, виступаючи із щорічним звітом уряду в Держдумі.

«Володимир Вольфович (Жириновський) сказав, що ніхто не покараний, але згадав чомусь двох людей – Зурабова і Онищенка (колишній голова Росспоживнагляду – УНІАН). Ми, по-перше, українців вже покарали – Зурабов працює в Україні, а Онищенко, може, скоро працюватиме в Держдумі. Так що свою частку покарання вони понесуть», - сказав Медведєв.

Таким чином він відреагував на слова Жириновського, що робота Зурабова як міністра негативна, але «він залишається на олімпі».

Відео дня

Читайте такожПутін розповів Обамі, що чекає від нового уряду України прямого діалогу з бойовиками на Донбасі

Як повідомляв УНІАН, Зурабов був призначений послом в Україні замість Віктора Черномирдіна на початку серпня 2009 року. Однак через кілька днів після цього призначення на той час президент Росії Дмитро Медведєв направив своєму українському колезі Віктору Ющенку послання, в якому звинуватив його в проведенні антиросійського курсу і оголосив про рішення відстрочити направлення посла до Києва.

17 січня 2010 року в Україні відбувся перший тур президентських виборів, і вже через два дні, 19 січня, президент РФ доручив Зурабову приступити до виконання обов'язків, а також призначив його своїм спецпредставником з розвитку торговельно-економічних відносин із Україною.