Служба безпеки України вдячна Українському єврейському комітетові (м. Київ) та усім іншим, хто відгукнувся на оприлюднення на її офіційному сайті першого списку організаторів та винуватців Голодомору-Геноциду 1932-1933 років в Україні.

Про це УНІАН повідомили в прес-центрі СБУ.

Служба безпеки нагадує, що це лише початок масштабної роботи і перелік осіб, які безпосередньо причетні до організації масового знищення українського народу, буде і надалі поповнюватися. “Саме тому при публікації цих матеріалів було обрано інтерактивну форму”, - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Як зазначають у прес-центрі СБУ, “оприлюднений список був підготовлений за наявними лише в архівах Служби безпеки України матеріалами. Безперечно, в інших державних архівах, приватних зібраннях, у розпорядженні громадських організацій наявні додаткові відомості, які можуть суттєво доповнити цей перелік”. Крім того, формування повного списку причетних до організації Голодомору-Геноциду в Україні можливе лише з використанням інших архівних матеріалів, зокрема, документів комуністичної партії, документів каральних органів СРСР.