Президент України Віктор ЮЩЕНКО ознайомлюється з ситуацією, що склалася у зв`язку зі стихійним лихом в Івано-Франківській області, і наголошує, що триматиме під особистим контролем хід рятувальних і відновлювальних робіт у постраждалих районах.

Як повідомляє прес-служба Президента, глава держави, зокрема, відвідав Галицький район, що постраждав внаслідок стихійного лиха. За попередніми даними, у цьому районі підтоплено 1350 житлових будинків, евакуйовано 733 осіб, розмито 24,5 км берегів, зруйновано 3 пішохідні мости та близько 10 км автодоріг.

Спілкуючись з жителями міста Галич, Президент наголосив, що ситуація, яка склалася, вимагає «миттєвої реакції держави». В.ЮЩЕНКО повідомив, що до рятувальних і відновлювальних робіт у західних регіонах країни будуть залучені, крім підрозділів Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони, державні служби автомобільних доріг та водного господарства.

Відео дня

Він також повідомив, що за його дорученням буде створено відповідну комісію, яка має терміново створити реєстр постраждалих та у максимально стислі терміни обрахувати розміри компенсацій. Серед головних завдань - відновлення зруйнованих стихією автомобільних шляхів і мостів.

За словами Президента, сьогодні увага всієї держави прикута до цієї біди. «Ми зараз повинні бути разом, допомагати одне одному. У цій ситуації ви не будете одні, ми разом впораємося з усіма проблемами, - запевнив В.ЮЩЕНКО. - Це нерядова подія, і ми будемо робити нерядові кроки».

Глава держави наголосив, що приїхав для того, аби продемонструвати, що доля постраждалих людей - у центрі уваги всіх гілок влади.

У поїздці Президента супроводжують віце-прем`єр-міністр Олександр ТУРЧИНОВ, міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир ШАНДРА, міністр оборони Юрій ЄХАНУРОВ, голова Івано-Франківської ОДА Микола ПАЛІЙЧУК.