/ newsradio.com.ua

Про це УНІАН повідомило джерело в уряді.

Читайте такожТуку звільнили з посади голови Луганської ВГА – джерело

За інформацією співрозмовника агентства, уряд зараз обговорює комплексне реформування Державної фіскальної служби. Однак до цього процесу чинне керівництво ДФС, найімовірніше, залучене не буде.

Відео дня

"Ми говоримо про проведення нового кадрового конкурсу", - зазначило джерело.

Довідка УНІАН. Державна фіскальна служба України, що об'єднує податкову і митну служби, а також податкову міліцію, була сформована на базі Міністерства доходів і зборів, ліквідованого в березні 2014 року з приходом уряду Арсенія Яценюка.

Читайте такожУкраїнцям нагадали про податки: останній день подачі декларацій - 4 травня

Навесні 2014 року керівником ДФС був призначений керівник Фонду держмайна Ігор Білоус. Проте вже в лютому 2015 року на той момент прем'єр-міністр Арсеній Яценюк ініціював службове розслідування стосовно керівництва ДФС у зв'язку з скаргами бізнесу на роботу податкової та митниці. За підсумками службового розслідування Білоус подав у відставку.

У квітні 2015 року була сформована спеціальна конкурсна комісія з відбору нового глави ДФС, її очолила на той момент міністр фінансів Наталя Яресько. Конкурсна комісія визначила список з 4 кандидатів – претендентів на пост глави Державної фіскальної служби, переможцем був визнаний Роман Насіров, який тоді очолював комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики України. Насіров є чинним главою ДФС.