Микола Азаров не отримає української пенсії / УНІАН

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

«Пенсійний фонд подав апеляцію на таке рішення суду і виграв її. У нашому спорі крапку поставив Київський апеляційний адміністративний суд, який чітко визнав помилку Подільського суду і скасував рішення цього суду про відновлення виплати пенсії Азарову», - написав Розенко.

Читайте такожСуд Євросоюзу сьогодні оголосить рішення щодо введення санкцій проти Януковичів

Відео дня

Водночас він зазначив, що, незважаючи на таке рішення суду, можливі нові позови про відновлення виплат чиновникам часів Януковича.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року Міністерство соціальної політики заявило про заморожування пенсійних виплат колишнього президента Віктора Януковича і колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Подільський районний суд Києва 22 липня 2016 року задовольнив скаргу колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова і зобов'язав Пенсійний фонд відновити йому нарахування і виплату пенсії.

Пенсійний фонд подав апеляцію на це рішення. Після цього віце-прем'єр Розенко заявив, що Азаров зможе отримати свою пенсію лише за умови, якщо особисто звернеться до Пенсійного фонду України про її відновлення. При цьому він уточнив, що наразі ні екс-президент Віктор Янукович, ні чиновники його режиму, що текли, не можуть отримувати пенсії в Україні, оскільки місце їх знаходження не встановлено.

Як пояснював в інтерв'ю УНІАН перший заступник голови правління Пенсійного фонду Микола Шамбір, Пенсійний фонд припинив виплату пенсії Азарову з весни 2014 року, оскільки він порушив норму закону про те, що людина зобов'язана не рідше одного разу на 6 місяців особисто її отримувати.