УНІАН

Про це Радіо Свобода заявив заступник голови українського МЗС Вадим Пристайко за підсумками зустрічі у Будапешті на рівні заступників міністрів.

За його словами, сторони обговорювали шляхи розв’язання воєнного конфлікту на Донбасі та засоби посилення тиску на Росію з боку ЄС та Угорщини.

Читайте такожКраїни Вишеградської четвірки підтримують безвізовий режим між ЄС та Україною - Орбан

Відео дня

«Ми мали сьогодні розмову з двома статс-секретарями у МЗС Угорщини. Ми не зустрічались із міністром Пейтером Сійярто, оскільки він 28 жовтня приїде з візитом до Києва. Також нині відбулася розмова з експертами і фахівцями у будапештському інституті міжнародних відносин і торгівлі. Там були у більшості знавці у сфері безпекових питань. Це була зацікавлена розмова. Ми розраховуємо, що нашу позицію зрозуміє не тільки уряд Угорщини, але й прості угорці, чому вони повинні проявити солідарність і надати допомогу сусідній державі у цій дуже складній боротьбі»,– сказав Пристайко 12 жовтня у Будапешті.

У середу у МЗС Угорщини в Будапешті на прохання української сторони відбулася зустріч на рівні заступників міністрів, де обговорювалася ситуація щодо виконання мінських домовленостей і шляхи досягнення миру на Донбасі. Українську сторону представив заступник голови МЗС Вадим Пристайко.