Голова Народної партії, народний депутат України Володимир ЛИТВИН запровадив би три іспити при прийнятті на державну службу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ЛИТВИН повідомив сьогодні в Івано-Франківську на прес-конференції, відповідаючи на запитання про запровадження двомовності в Україні.

«Що стосується, власне, українських політиків, я про це сьогодні говорив студентам і викладачам Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Будь моя воля, я б ввів три іспити для тих, хто хоче працювати на державній службі. Перше - це знання державної мови, по-друге – це знання і виконання відповідно Конституції і законів України, по-третє – це знання, бодай в короткому вимірі, історії України», - сказав В.ЛИТВИН.

Відео дня

При цьому він припустив, “коли ми сьогодні будемо нав’язувати людям старшого віку, щоб вони, виключно, послуговувались українською мовою - це буде викликати в них спротив». «Треба не казати, а зробити, що знання української мови - це престижна освіта, це престижна робота і це буде успіх в житті”, - вважає В.ЛИТВИН. Він висловив переконання, що “головним визначальним завданням для політиків є забезпечення конкурентоспроможності української мови. Все інше – це балаканина, яка ніякої користі не приносить”.