Буде обговорюватися участь України в масштабних континентальних проектах / Фото facebook.com/Dubnevych

Голова Верховної ради Андрій Парубій очолить делегацію українських парламентарів на Саміті спікерів парламентів Центральної та Східної Європи, який сьогодні відкривається у Варшаві (Польща).

За словами члена української делегації, голови Комітету з питань транспорту Верховної Ради України Ярослава Дубневича, нинішня зустріч – це перший форум на рівні голів європейських парламентів, на якому ключовим питанням буде розбудова транспортної та прикордонної інфраструктури європейських країн.

Читайте такожУкраїна перевозитиме небезпечні вантажі за стандартами Євросоюзу

Відео дня

«Серед питань, які будемо обговорювати, - розбудова прикордонних територій, зокрема – автомагістралей, пунктів пропуску, а також – подальший розвиток залізничних маршрутів. Тут добрим прикладом виступає минулорічна ініціатива українського парламенту, зокрема нашого Комітету, по відкриттю маршруту до Перемишля. Нині подовжений маршрут Інтерсіті+ від Києва до Перемишля, що  з’єднав Україну та Польщу, користується надзвичайним попитом. Плануємо розвивати нові маршрути – отже, обговоримо це на Саміті», - написав Ярослав Дубневич на своїй сторінці в «Фейсбук».

За словами нардепа, планується також обговорення розвитку Єврокарпатського регіону до 2019-2020 року та участі України в масштабних континентальних проектах – зокрема, у транснаціональному проекті VIA-Карпатія, який поєднає собою 9 європейських країн та дозволить з єднати північ Європи з портами на її півдні.

«Розбудова європейської транспортної інфраструктури не можлива без участі України, яка відіграє ключову роль у європейський транспортній системі, оскільки має надзвичайно вигідне для нас розташування, - впевнений нардеп Дубневич.— Водночас, формування національної транспортної стратегії в Україні, над якою сьогодні працюють і парламент, і виконавча влада, і органи місцевого самоврядування,-- неможливе без урахування європейської транспортної системи, європейських норм та законів. Це має бути спільна транспортна стратегія, в яку інтегрована Україна!»