Народний депутат України, лідер «Фронту змін» Арсеній ЯЦЕНЮК пропонує якнайшвидше включити у Верховній Раді систему «Рада-3».

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам, повідомили УНІАН в прес-службі “Фронту змін”.

А.ЯЦЕНЮК зазначив, що нинішнє керівництво парламенту має “включити систему «Рада» і дати можливість виконувати конституційну норму».

Відео дня

«Я модернізував систему «Рада», вона готова, однак вона була не увімкнена, тому що багато депутатів переживали, що вона не сертифікована, їх може вдарити током і це може зашкодити здоров’ю. Я казав, що зашкодити здоров’ю може тільки одне – не працювати», – додав А.ЯЦЕНЮК.

Він вважає, що система «Рада-3» допоможе запобігти “фальсифікаціям під час голосування, адже голосувати зможуть лише ті, хто безпосередньо присутній у залі”.

«У мене як народного депутата є зустрічі та поїздки, і тому досить часто я не беру участі у голосуванні, я міг би віддати свою картку, однак я цього не роблю, бо це неправильно», - зазначив він.

На думку лідера «Фронту змін», відсутнім у сесійній залі під час голосування потрібно не виплачувати зарплату за цей день. «Вас немає на робочому місці і ваш голос не враховується, він не фальсифікується», – зазначив А.ЯЦЕНЮК.

Як відомо, 6 березня 2009 року у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови “Про забезпечення функціонування модернізованого програмно-технічного комплексу-системи «Рада-3», внесений А.ЯЦЕНЮКОМ.

Проектом пропонується ввести в експлуатацію модернізований програмно-технічний комплекс-систему «Рада-3», що передбачає реєстрацію І голосування народних депутатів на пленарних засіданнях за допомогою сенсорної кнопки.