Оскарження Блоком Юлії Тимошенко результатів дострокових виборів депутатів Тернопільської обласної ради ще більше вплине на зниження рейтингу цієї політичної сили.

Як передає кореспондент УНІАН, таке переконання під час сьогоднішньої зустрічі з журналістами висловив голова обласного осередку Української народної партії, народний депутат Ярослав ДЖОДЖИК.

“Ціною “здачі” ОГРИЗКА (екс-міністра закордонних справ – УНІАН) БЮТ і так підірвав свої рейтинги у Західній Україні. А теперішніми намірами оскаржити результати виборів може обвалити ці рейтинги до рівня плінтуса. Мене взагалі турбує стратегія БЮТ, адже ця команда чисельно представлена в уряді й, по суті, представляє собою владу”, – сказав Я.ДЖОДЖИК.

Відео дня

Він закликав представників БЮТ не діяти наперекір громаді.

“Є результати виборів, вибори пройшли в демократичній атмосфері, і цю сторінку потрібно перегорнути”, – вважає Я.ДЖОДЖИК.

На його думку, замість оскаржувати результати виборів, керівництву БЮТ слід зробити “кадрові” висновки, адже саме в цій площині слід шукати як причини позачергових виборів до облради, так і тих подій, які супроводжували передвиборчий процес.

“Ця деструктивна “деревляна” позиція – це було наслідком особистісних якостей місцевого керівництва”, – переконаний Я.ДЖОДЖИК.

Разом з тим представник БЮТ, №4 у виборчому списку до облради Валентина ЛОБОДА повідомила журналістам, що на даний час у ВО “Батьківщина” не порушується питання заміни керівника обласної парторганізації.

“Василь Тимофійович ДЕРЕВЛЯНИЙ (голова обласного осередку ВО “Батьківщина” – УНІАН) – надійний, толковий керівник з 20-річним досвідом, немає потреби його міняти. Коли він поруч, у мене завжди є впевненість”, – зауважила вона.

Як повідомляв УНІАН, 15 березня відбулись позачергові вибори депутатів Тернопільської обласної ради. За попередніми даними Комітету виборців України, на цих виборах ВО «Свобода» здобула 35% голосів виборців, партія «Єдиний центр» - 14%, Партія регіонів - 10%, БЮТ - 8%, Українська народна партія - 8%, «Народний Союз Наша Україна» - 5% та Блок Литвина - 4%.

Водночас у БЮТ заявили, що мають намір оскаржити результати виборів до Тернопільської обласної ради.

Разом із тим КВУ вважає, що для оскарження результатів виборів до Тернопільської обласної ради немає підстав.