фото: УНІАН

Ситуація з поставками в окупований Крим турбін виробництва Siemens всупереч санкціям доводить, що РФ обманює партнерів по бізнесу.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін написав у Twitter.

"Урок для всього відповідального бізнесу: будь-яка співпраця з Росією – це взаємодія з шахраями. Працюємо з цієї нагоди далі", – сказано в повідомленні, яке супроводжує тег Siemens.

Відео дня

Нагадаємо, агентство Рейтер з посиланням на джерела раніше повідомило, що, незважаючи на санкції Євросоюзу, Росія поставила в Крим турбіни Siemens для електростанцій, а одним із підрядників, які займаються їх установкою, є компанія "Интеравтоматика", в якій Siemens володіє 45,7%.

Читайте такожНімеччина вбачає відповідальність Siemens в ситуації з постачанням турбін в Крим

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що турбіни для Криму зроблені в Росії з вітчизняних компонентів. Будує ТЕС в Криму "дочка" "Ростеха" — "Технопромекспорт" повідомила, що купила чотири комплекти турбін для Криму на вторинному ринку. Проте пізніше Siemens заявив, що проти його волі принаймні дві з чотирьох турбін, поставлених "Технопромэкспорту" для ТЕС в Тамані, були переміщені в Крим. Siemens ініціює кримінальну розслідування і подав позови про повернення турбін в Тамань і припинення доппоставок в Крим.