Ілюстрація / REUTERS

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International оприлюднила доповідь, в якій повідомила про причетність України до незаконного постачання зброї Південному Судану.

Як зазначають правозахисники, у 2014 році державна фірма "Укрінмаш" підписала контракт з ОАЕ на постачання тисяч кулеметів, мінометів, РПГ і мільйонів боєприпасів до Південного Судану.

"Участь української державної компанії у постачанні зброї до Південного Судану суперечить Договору про торгівлю зброєю, підписанткою якого є Україна", - йдеться у повідомленні Amnesty International.

Відео дня

Читайте такожЗа роки незалежності Україна жодного разу не постачала КНДР товари військового призначення - Турчинов

Правозахисники наголошують, що поки Рада Безпеки ООН не запровадила повне та всеосяжне ембарго на торгівлю зброєю з Південним Суданом, Україна має дотримуватися декларованої нею політики із забезпечення регіональної та міжнародної безпеки та стабільності.

Документи, що входять до складу угоди Укрінмашу з компанією IGG (ОАЕ) про постачання зброї до Піденного Судану, підписаної у серпні 2014 року / фото facebook.com/amnestyua

"Україна має повністю припинити постачання зброї та надання будь-якої матеріально-технічної допомоги Південному Судану, включаючи обладнання, його обслуговування та навчання", - вважають правозахисники.

"Також Україна повинна якомога швидше ратифікувати Міжнародний договір про торгівлю зброєю", - додали в організації.