Ряд приватних вугільних компаній створили асоціацію «Український вугільний союз» для захисту інтересів недержавного сектора.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вчора на прес-конференції повідомив президент асоціації Віктор ВИШНЕВЕЦЬКИЙ.

За його словами, основною метою створення організації є усунення дискримінації приватних вугільних компаній при державному регулюванні галузі.

Відео дня

В.ВИШНЕВЕЦЬКИЙ зазначив, що, незважаючи на декларовану Конституцією рівність форм власності, приватний вугледобувний сектор, який виробляє близько 40% валового обсягу вугільної продукції, не тільки не відчуває підтримки з боку держави, але й зазнає дискримінацію, зокрема, в питаннях збуту своєї продукції.

«Зокрема, «Вугілля України» (державний оператор зі збуту вугільної продукції - УНІАН) не укладає з нами договори, і причому на це питання немає конкретної відповіді», - сказав В.ВИШНЕВЕЦЬКИЙ.

Він зазначив, що в умовах профіциту вугільної продукції на внутрішньому ринку приватні підприємства вимушені реалізовувати продукцію за демпінговими цінами, що ставить під загрозу своєчасну виплату зарплат шахтарям.

В.ВИШНЕВЕЦЬКИЙ повідомив, що «Український вугільний союз» в даний час об`єднує 22 вугільних компанії з персоналом близько 10 тис. чоловік. Прогнозний обсяг видобутку підприємств, що входять в асоціацію, на 2009 рік становить близько 1,3 млн. тонн рядового вугілля.