Відомство регулярно порушує

У Росії заочно заарештували ще одного громадянина РФ, який вступив в «Правий сектор». Як повідомили УНІАН у Слідчому комітеті Росії, російські слідчі продовжують розслідування кримінальних справ щодо ряду громадян РФ, «причетних до діяльності екстремістської організації «Правий сектор», забороненої рішенням Верховного суду на території Російської Федерації».

«Одним з фігурантів кримінальної справи, щодо якого винесено постанову про притягнення як обвинуваченого за ч. 2 ст. 282.2 КК РФ (участь у діяльності екстремістської організації), є Олександр Валов. За клопотанням слідства судом до нього заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - йдеться в документі.

За даними слідства, Валов підтримує «радикальні погляди, а також ідеї фашизму і націоналізму». Зазначається, що не пізніше 2014 року він залишив Російську Федерації, поїхав до України і вступив до лав «Правого сектору».

Відео дня

«Він систематично брав участь у громадсько-масових заходах цієї організації, вів їх відео- та фотозйомку, а також поширював в Інтернеті відомості про це, пропагуючи таким чином екстремістську діяльність», - стверджують у Слідчому комітеті.

Крім того, заявляється, що Валов за грошову винагороду бере участь у бойових діях на сході України в складі батальйону «Азов». У зв'язку з цим його дії будуть додатково кваліфіковані за статтею Кримінального кодексу РФ про найманство.

Читайте такожВ окупованому Криму готують списки колишніх українських військових, які отримали російські паспорти

«Робота щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності учасників організації «Правий сектор», незалежно від їх громадянства, триватиме», - йдеться в документі.

Як повідомляв УНІАН, Слідчий комітет РФ займається юридичним супроводом російського вторгнення. Відомство регулярно порушує «кримінальні справи» проти захисників України і українських організацій, серед них члени «Правого сектору».

У свою чергу, 30 вересня 2014 року Генпрокуратура України почала кримінальне провадження щодо службових осіб Слідчого комітету РФ за сприяння терористичним організаціям «ДНР» і «ЛНР».

8 серпня 2016 року Генпрокуратура повідомила про підозру 18 представникам російської влади і керівництва збройних сил РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни та інших злочинах.