Ілюстрація / REUTERS

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон звинуватив Росію в дестабілізації Заходу шляхом вторгнень, вбивств і спроб втрутитися у західні вибори.

Про це він розповів у інтерв’ю The Sunday Times напередодні свого візиту до Росії, повідомляє ТСН.ua з посиланням на Mail Online.

За словами міністра, у відносинах Росії та Заходу був "момент надії та зміни" наприкінці Холодної війни, але сьогодні цей період здається "абсолютною ілюзією".

Відео дня

"Росія не була настільки ворожою до  Великої Британії та західних інтересів з моменту закінчення Холодної війни", - сказав британський дипломат.

Читайте також"Нічим взагалі українці від росіян не відрізнялися": Путін знову заговорив про "один народ"

"У Криму – захоплення частини суверенної європейської території іншої держави й утримання її вперше з 1945 року. Додайте їхні дестабілізуючі дії на західних Балканах. У нас практично є російські відбитки пальців у спробі замаху в Чорногорії. Погляньте, що вони роблять за допомогою кіберзброї, зі спробою зриву демократичних процесів у Великій Британії", - наголосив Джонсон.

Разом з тим він додав, що не бачив доказів втручання РФ у кампанію референдуму щодо Brexit, але бачив "російський тролінг у Facebook".

Нагадаємо, що згідно з останнім опитуванням, виходу з Євросоюзу бажають вже менше половини британців.  Такі результати опитування майже повністю відміняють результати минулорічного референдуму. 2016 року 52% британців проголосували за вихід з ЄС, а 48% бажали залишитися.