«Наша Україна» буде добиватися скасування депутатської недоторканності до кінця цієї сесії Верховної Ради.

Про це заявив народний депутат, член політради «Нашої України» Володимир КАРПУК, повідомили УНІАН у прес-службі “Нашої України”.

Коментуючи ситуацію довкола екс-депутата від БЮТ Віктора ЛОЗІНСЬКОГО, В.КАРПУК зазначив, що «при наявності тих матеріалів, які надала прокуратура, ЛОЗІНСЬКОГО було б позбавлено депутатської недоторканності і без його заяви”.

Відео дня

“Чомусь з самого початку цієї справи він заяви не подав. І нехай БЮТівці не роблять вигляд, наче справедливість відновилась. Це звичайна процедура, а з ЛОЗІНСЬКОГО і так би зняли депутатські повноваження», - заявив В.КАРПУК.

«А ось там, де політичним силам треба було набратися мужності, проявити характер і проголосувати за зняття недоторканності з усіх депутатів, ні БЮТ, ні Партія регіонів, які у всіх ЗМІ начебто підтримують цю ініціативу, чогось нічого не зробили», - наголосив депутат.

«Є одна причина, щоб не голосувати цей закон - це боязнь певних людей, що завтра вони будуть відповідати перед судовими, правоохоронними органами, а тому й надалі намагаються відтягнути зняття недоторканності», - вважає В.КАРПУК.

«Є необхідність і вимога людей зняти недоторканність. На цьому наполягала і наполягає «Наша Україна». Цей законопроект уже пройшов Конституційний Суд, вже давно був прийнятий в першому читанні, на часі – прийняття цього закону в цілому», - відзначив В.КАРПУК.