Посада голови Верховної Ради є причиною зміни позиції Володимира ЛИТВИНА з ряду питань, заявив народний депутат від Партії регіонів Нестор ШУФРИЧ вчора ввечері в ефірі програми "Шустер-Live" на ТРК «Україна».

За словами Н.ШУФРИЧА, у серпні 2008 року В.ЛИТВИН заявляв, що коаліцію за участю БЮТ і НУ-НС необхідно розпустити, а вже у грудні 2008 року Блок Литвина увійшов до складу цієї коаліції.

Н.ШУФРИЧ також додав, звертаючись до В.ЛИТВИНА: «Ви вщент критикували можливість створення коаліції Партії регіонів і БЮТ, а потім через два тижні сказали, що тільки така коаліція може витягти країну».

Відео дня

За його словами, «у першому випадку Володимир ЛИТВИН став головою Верховної Ради України». «Як тільки вам гарантували, у рамках можливої коаліції Партії регіонів і БЮТ, залишити за вами крісло спікера, ви знову почали підтримувати кон’юнктурно нову конструкцію», - додав Н.ШУФРИЧ.

Як сказав депутат, спочатку В.ЛИТВИН критикував Партію регіонів за те, що вона блокує роботу парламенту з метою його розпуску, а сьогодні «сам закликає до розпуску парламенту».

«Де ж справжній ЛИТВИН? Який ЛИТВИН потрібен Україні: той, який сів на електричне крісло, на якому вже згорів не один спікер», - заявив Н.ШУФРИЧ. Він додав, що «політична кон’юнктура не вартує того, щоб, при усі повазі до Вас, так цинічно обманювати людей».

У відповідь В.ЛИТВИН заявив: «Який я був, такий і залишився». «Коли ви не могли поділити країну між собою на двох (йдеться про фракції Партії регіонів і БЮТ – УНІАН), коли люди не хотіли йти на вибори, я взяв на себе відповідальність», - наголосив голова ВР.

В.ЛИТВИН зауважив: «Ви, будь ласка, доростіть, дотягніться і зробіть те, що мені вдалося зробити у такій складній ситуації, і буде все нормально».

Голова ВР запропонував Н.ШУФРИЧУ змінене гасло: «Країні потрібен тільки ЛИТВИН».

Як сказав В.ЛИТВИН, у ситуації, коли політичні сили не можуть домовитися про співпрацю, вихід єдиний - «треба йти на вибори».