Генеральна прокуратура України висунула колишньому начальнику Головного управління кримінального розшуку Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію ПУКАЧУ звинувачення у скоєні низки злочинів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний прокурор України Олександр МЕДВЕДЬКО заявив сьогодні на прес-конференції у Києві.

“Йому пред’явлено обвинувачення у скоєнні низки злочинів. Це стосується і вивезення громадянина ПОДОЛЬСЬКОГО, його побиття, підпалу дверей його квартири (УНІАН: 27 січня 2009 року ПАРЄ привітала засудження колишнього співробітника органів внутрішніх справ, який визнав свою провину у залякуванні та побитті в червні 2000 року помічника народного депутата України Сергія ГОЛОВАТОГО Олександра ПОДОЛЬСЬКОГО, однак при цьому висловила переконання в необхідності також знайти замовників та організаторів цих дій.) Це також стосується убивства Георгія Гонгадзе, а також знищення документів”, - повідомив О.МЕДВЕДЬКО.

Відео дня

Генпрокурор наголосив, що весь період, який необхідний для проведення досудового слідства, О.ПУКАЧ буде знаходитися під вартою, на що учора було відповідне рішення суду.

Як повідомляв УНІАН, О.ПУКАЧ, обвинувачений у справі про вбивство Г.Гонгадзе і оголошений у розшук з 2005 року, був затриманий увечері 21 липня ц.р. в селі Молочки Чудновського району Житомирської області.

Вбивство Г.Гонгадзе було скоєне восени 2000 року. 15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Г.Гонгадзе трьох колишніх працівників Департаменту зовнішнього спостереження та кримінальної розвідки МВС України - Валерія КОСТЕНКА, Миколу ПРОТАСОВА та Олександра ПОПОВИЧА і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 13 років. Замовники й організатори вбивства не були остаточно встановлені слідством.