Перший заступник голови Державної Думи Федеральних зборів Російської Федерації Любов СЛІСКА вважає, що Росія не повинна вибачатися перед Україною за наслідки Голодомору 1932-1933 рр.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку вона висловила на прес-конференції у Києві після сьомого засідання міжпарламентської комісії зі співробітництва між ВР і Федеральними зборами РФ.

Л.СЛІСКА наголосила, що останнім часом «від Росії вимагають за все і за всіх вибачатися». Водночас, за її словами, люди, які своїм політичним керівництвом завдали шкоди не лише Україні, а й іншим країнам, «вже перестали на цьому світі жити і залишилися тільки у підручниках історії і таємних документах».

Відео дня

Л.СЛІСКА зазначила, що особисто вона «нікому нічого поганого не зробила». «І я ні за що вибачатися не повинна», - додала вона.

Крім того, вона підкреслила, що обидві держави не повинні спекулювати на темі Голодомору. Л.СЛІСКА закликала “до позитиву і нормальних відносин”. На її думку, якщо й надалі Україна і Росія «будуть жити докорами і бажаннями вибачатися», то відносини суттєво погіршаться.