Питання про примусове позбавлення депутатського мандата Геннадія МОСКАЛЯ, призначеного начальником кримської міліції, буде вирішено після додаткового юридичного вивчення.

Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН в ефірі програми «Евгений Киселёв. Наверху» на ТВі, повідомили УНІАН у прес-службі телеканалу.

Спікер уточнив, що разом з поданням Регламентного комітету ВР про примусове позбавлення Г.МОСКАЛЯ депутатських повноважень, він одержав і звернення самого депутата, який поінформував про те, що перебуває в стані судових розглядів щодо законності його призначення на посаду начальника ГУ МВС Криму.

Відео дня

«І він (Г.МОСКАЛЬ), посилаючись на відповідні норми закону, звернувся до мене з таким проханням, у зв`язку з тим, що перебуває в стані судових розбирань, то не може одночасно відбуватися два судові засідання з різних питань», - розповів В.ЛИТВИН. Спікер у зв`язку з цим звернувся до Регламентного комітету і до Головного юридичного управління Апарату ВР з проханням про правовий висновок – що робити в цьому випадку.

«Якщо вони дадуть мені висновок юридичний про те, що я повинен, незважаючи на це звернення і на вже діючий судовий розгляд, звертатися до суду, я негайно виконаю це розпорядження», - пообіцяв В.ЛИТВИН. Він уточнив, що це лише питання технічного і правового узгодження дій голови ВР у ситуації, що склалася.

Як повідомлялося, 10 вересня Регламентний комітет Верховної Ради підготував документи про примусове позбавлення депутатських повноважень Г.МОСКАЛЯ.

Раніше в Партії регіонів заявляли, що згідно з процедурою, ці матеріали перед направленням їх до Адміністративного суду має підписати Голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН.

Народного депутата Г.МОСКАЛЯ було призначено начальником ГУ МВС Криму – заступником міністра внутрішніх справ України 19 серпня.