Завершення політичної кризи в Україні та відновлення стабільного функціонування вищих органів влади слід очікувати після виборів та інавгурації нового Президента.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку сьогодні на прес-конференції висловив директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло ПОГРЕБИНСЬКИЙ.

Він, зокрема, вважає, що сьогодні, навіть з огляду на внесення до Верховної Ради кандидатур на посади міністрів, немає підстав говорити, що Україна вийшла на початок кінця політичної кризи.

Відео дня

“Криза закінчиться, якщо закінчиться, після другого туру президентських виборів, а точніше, після інавгурації нового Президента”, - вважає М.ПОГРЕБИНСЬКИЙ. Якщо все буде добре, то саме з цієї точки, за його словами, можна буде розпочати відлік “початку кінця політичної кризи”

До того, прогнозує політолог, буде зберігатися “певний хвилеподібний рух” – у деяких питаннях Партія регіонів і БЮТ будуть знаходити компроміс і спільно за щось голосувати, потім знову буде блокування і відсутність 226-ти голосів депутатів для прийняття рішень і так далі. Зараз же, підкреслив експерт, немає підстав розраховувати на стабільну роботу парламенту. “Таке враження, що в ній ніхто не зацікавлений”, - додав він.

Стосовно призначення нових міністрів М.ПОГРЕБИНСЬКИЙ припускає, що уряд зацікавлений “в отриманні призначень на посади, які хоче отримати Юлія ТИМОШЕНКО”, а саме – віце-прем’єр-міністрів, міністра фінансів тощо. Натомість у призначенні міністрів оборони та закордонних справ, вважає експерт, не зацікавлений ні уряд, ні опозиція.

“Буде новий Президент - будуть призначення на ці посади залежно від смаку і бажання нового Президента”, - сказав М.ПОГРЕБИНСЬКИЙ.