Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО обіцяє, що найближчим часом слідчі органів внутрішніх справ порушать кримінальну справу щодо вимагання адвокатами матері постраждалих від насильства дітей 2 млн. дол. у народного депутата Руслана БОГДАНА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам у Києві, коментуючи, зокрема, заяву адвоката Андрія ЦИГАНКОВА, який відкинув звинувачення у вимаганні.

«Відповіддю на це може бути кримінальна справа, яку буде порушено, і винні в шантажі з метою вимагання коштів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Відео дня

При цьому він підкреслив, що «найближчим часом буде проведено опитування, допити (кого саме міністр не уточнив - УНІАН) і будуть притягнені до відповідальності ті шахраї, які хотіли заробити на цій брудній справі серйозні кошти».

Міністр ще раз підтвердив, що міліцією в результаті здійснення оперативно-технічних заходів було зафіксовано факт вимагання грошей у депутата.

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня Ю.ЛУЦЕНКО заявив про вимагання у депутата від БЮТ 2 млн. дол. адвокатом потерпілої у справі про розбещення дітей.

У свою чергу адвокат потерпілої А.ЦИГАНКОВ спростував цю заяву міністра внутрішніх справ.

Ще один адвокат, який захищає інтереси матері постраждалих від насильства дітей, Валерій КОНОВАЛОВ, заявив про безпрецедентний тиск на нього з боку органів Міністерства внутрішніх справ України.