Рада міністрів із загальних справ та зовнішніх відносин Європейського Союзу затвердила Порядок денний асоціації з Україною.

Як передає власний кореспондент УНІАН e Брюсселі, відповідне рішення було схвалено на засіданні Ради 26-27 жовтня в Люксембургу.

“Порядок денний асоціації має дві мети: визначає кроки з підготовки Угоди про асоціацію та сприяє досягненню політичної асоціації та більшої економічної інтеграції України до ЄС”, - зазначається у рішенні.

Відео дня

У рішенні також ідеться, що Рада співробітництва Україна-ЄС створить Спільний комітет, який займатиметься оглядом прогресу імплементації Порядку денного асоціації, а також щодо наступних пріоритетів у двосторонніх відносинах.

Як повідомляв УНІАН, 5 жовтня заступник міністра закордонних справ України Костянтин ЄЛІСЄЄВ повідомив, що під час саміту Україна-ЄС, який відбудеться 4 грудня, планується ухвалити Порядок денний асоціації Україна-ЄС.

Україна та ЄС 16 червня на засіданні Ради співробітництва вже схвалили Порядок денний асоціації, якій має стати новим практичним інструментом співпраці, замінивши План дій.