Дефіцит бюджету значно більший, ніж той, який оприлюднює Кабмін. Про це заявив народний депутат, член Президії політради «Нашої України» Володимир Карпук.

Як  повідомляєофіційний сайт кандидата в президенти Ющенка, нардеп стверджує, що за висновками незалежних експертів, недовиконання бюджету за 2009 рік насправді становить близько 48% і прогнозований дефіцит бюджету -  понад 60 млрд. грн. «Показниками того, що не виконується бюджет, є невиконання державних програм у різних галузях», - говорить Карпук.

Він вважає, що урядом в першу чергу підтримуються ті галузі, кураторами яких є олігархічні проурядові бізнесмени.

Відео дня

Карпук нагадав, що коли бюджет 2009 року приймався, було розуміння потреби перегляду основних показників бюджету до 1 березня 2009 року. «Президент Ющенко неодноразово звертав увагу уряду на питання перегляду бюджету і виконання основних програм. Однак ці макроекономічні показники не переглядалися, тому й не дивно, що зараз існує значний дефіцит бюджету цього року», - підкреслив нашоукраїнець.

Як повідомляло раніше Міністерство фінансів України, дефіцит державного бюджету в жовтні 2009 року зріс на 15,9%, або на 3,82 млрд. грн. Дефіцит зведеного бюджету зріс на 15,7%, або 3,85 млрд. грн.