Севастопольські комуністи заявляють, що навіть не чекали такого швидкого вирішення питання щодо Чорноморського флоту Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший секретар міськкому КПУ, лідер фракції «Трудовий Севастополь» в міськраді Севастополя Василь ПАРХОМЕНКО в програмі «Політичні діалоги» телеканалу «Севастополь» (логотип - «Народний канал»), коментуючи вчорашнє підписання президентами України і Росії Віктором ЯНУКОВИЧЕМ і Дмитром МЕДВЕДЄВИМ у Харкові угоди про ЧФ РФ.

«Навіть ми, оптимісти в цьому питанні, не чекали, що так швидко і на такий тривалий термін буде вирішено питання перебування ЧФ РФ», - сказав В.ПАРХОМЕНКО.

Відео дня

При цьому він зазначив, що «крім тієї ейфорії, крім радості за наших братів, ми розуміємо, що ЧФ РФ у Севастополі - це гарантія стабільності всього Чорноморського регіону, всього Чорноморського басейну на довгі роки, це гарантія дружби двох наших народів».

Як додав депутат, «ми розуміємо, що на севастопольське керівництво це накладає особливі зобов`язання. В.ЯНУКОВИЧ озвучив цифру: 42 млрд. дол. США одержує преференцій Україна за рахунок здешевлення ціни на газ. А ми розуміємо, що це плата Росії за перебування тут Чорноморського флоту. І зараз треба чітко ставити перед урядом питання: яка частка Севастополя, скільки Севастополь одержить на розвиток нашого міста за рахунок довгострокового перебування тут ЧФ РФ?». За словами першого секретаря міськкому КПУ, «ми чудово розуміємо, що, базуючись так довго в Севастополі, ЧФ РФ модернізуватиметься». Тому, на думку В.ПАРХОМЕНКА, «з`являється гарна можливість розвитку, відновлення суднобудування, судноремонту в нашому місті». Як вважає депутат міськради, «підписання такого важливого договору - це, по суті справи, може бути поштовх у розвитку Севастополя на довгі роки вперед, якщо економічна складова цього договору буде використана севастопольським керівництвом у повному обсягу».

На думку В.ПАРХОМЕНКА, «для нас, звичайно, куди важливіше ось такі аспекти, як перспектива нормальних, ділових, братських взаємин з Росією, гарантії безпеки, які ЧФ РФ гарантує Росії і Україні в Чорноморському басейні».

Як додав лідер севастопольських комуністів, «за настроєм моїх київських колег, знаю: є всі можливості 27 квітня ратифікувати цей договір».