Опозиційні сили готують всі необхідні документи до міжнародних інституцій щодо грубих порушень при ратифікації Угоди між Президентами України та Росії щодо продовження терміну перебування в Криму Чорноморського флоту Російської Федерації.

Про це в ефірі програми "Шустер Live" заявив лідер партії "За Україну!", народний депутат від блоку “Наша Україна – Народна самооборона” В’ячеслав КИРИЛЕНКО.

"Партія "За Україну!", інші опозиційні сили готують відповідне подання до ПАРЄ, Європарламенту, до інших європейських інституцій з викладом тих порушень законодавства, Конституції, Регламенту і процедури, які відбулися під час "чорного вівторка" (27 квітня - УНІАН). І ми будемо відстоювати в цих європейських інституціях свою правоту. І громадяни України будуть відстоювати свою позицію поза парламентом, тому що до теперішньої влади в інакший спосіб нічого не доходить", - сказав він.

Відео дня

За словами В.КИРИЛЕНКА, голова ВР не мав права розпочинати пленарне засідання, оскільки в сесійній залі зареєструвалося лише 211 народних депутатів. Крім того, депутат нагадав, що за ратифікацію Угоди проголосували 236 народних депутатів, але насправді такої кількості коаліціянтів в сесійній залі не було. Зокрема, зауважив В.КИРИЛЕНКО, свою відсутність підтвердили щонайменше 3 народні депутати. "Пан КІВАЛОВ раз - був на засіданні Асамблеї РЄ, пан ГОЛОВАТИЙ два - був там же, пан СУХИЙ - голова Тернопільської облдержадміністрації заявив, що був у місті Підгайці і не голосував за цю зраду. От вже маємо 233. А я стверджую, що ще порядка 40 народних депутатів від Партії регіонів та інших коаліційних фракцій на момент голосування були відсутні біля своїх депутатських пультів", - сказав він. Ці депутати, за словами В.КИРИЛЕНКА, в цей час намагалися витиснути представників опозиції з їх же робочих місць. "Звідси і сутичка, звідси і бійка. Зараз тут не місце рахувати у кого більше синців. Ми всі мужчини. Значить синці стали невід’ємним атрибутом парламентської діяльності з приходом до влади Партії регіонів", - додав він. В.КИРИЛЕНКО наголосив, що в практиці жодного іншого парламенту немає такого, аби парламентська більшість не дискутувала з парламентською меншістю, а заздалегідь визначала для себе, що зробить все на власний розсуд. "Оці діяння руками, які відбулися в парламенті - це колективний портрет вашого ЯНУКОВИЧА", - сказав В.КИРИЛЕНКО.

Народний депутат також назвав "удєлом слабких", той факт, що представники влади наразі погрожують опозиції переслідуваннями та порушеннями кримінальних справ за ті події, що відбулися у ВР 27 квітня.