Лідер об’єднаної опозиції Юлія ТИМОШЕНКО вважає, що нова влада для залагодження протистояння у суспільстві, яке виникло через підписання угоди про Чорноморський флот, почала використовувати механізм емісії грошей для підвищення соціальних виплат. Про це вона заявила в суботу на прес-конференції в Луцьку.

«Після прийняття бюджету вони запланували покрити Україну цілим шаром соціальних грошей, які сьогодні друкуються, які є емісійними, які не народжені реально працюючою економікою. Вони хочуть прикрити свої ганебні дії по відношенню до України роздачею грошей. Так вони завжди купували вибори, так підкуповували людей сотнями і потім здобували таким нечесним шляхом владу», - цитує Ю.ТИМОШЕНКО її офіційний сайт.

Таким чином, на переконання лідера опозиції, влада хоче "закрити рот громадянам України, закинувши їх пенсійними грошима, грошима на заробітну плату, на соціальну підтримку".

Відео дня

«Але тут і є пастка, тому що ці гроші несправжні, вони, як фантики, надруковані для того, щоб тимчасово людям нібито в обмін за те, що вони у них беруть, а беруть вони у них Україну, вони беруть у людей незалежність», - застерігає Ю.ТИМОШЕНКО.

Вона вважає, що влада, таким чином, створює штучну соціальну стабільність. «Вони хочуть, щоб всі мовчали, всі були смирні і спокійні, щоб всі сиділи на своїх місцях і казали: так, дійсно, в Україні все добре, Україна втрачає, але у нас підвищилася пенсія і зарплата, тому, можливо, треба й далі мовчати. Ось їхні плани», - припустила лідер опозиції.