Лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО заявляє, що лише за умови активної позиції населення України 17 травня не будуть підписані чергові українсько-російські угоди, які б суперечили українським національним інтересам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Ю.ТИМОШЕНКО заявила сьогодні на брифінгу у Верховній Раді.

Вона нагадала, що вчора був створений Комітет захисту України, який має на меті припинити беззаконні дії влади.

Відео дня

Крім того, лідер БЮТ висловила переконання, що структура комітету буде збільшуватися, і його підрозділи будуть створені не тільки в кожному регіоні, а й у багатьох містах, селах, селищах і навіть на підприємствах.

Ю.ТИМОШЕНКО нагадала, що у Верховній Раді завтра буде заслухана інформація уряду щодо угод, які планується підписати 17 травня. При цьому лідер БЮТ зауважила, що вона ніколи не виступала проти партнерських і відкритих відносин України з Росією. «Я ніколи не зупиняла цей процес співпраці, а навпаки, всіма можливими засобами посилювала їх. Але одна справа – співпраця на рівних, там де всі проекти є взаємовигідними, а інша справа – коли під прикриттям створення спільних підприємств Україну просто поглинають у ключових напрямках її розвитку», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

При цьому вона також наголосила, що, безумовно, необхідно «зупиняти підписання угод, які суперечать національним інтересам». «Але для цього залишається тільки один шлях – об’єднання політичних сил і суспільства», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.