Федерація профспілок працівників малого та середнього підприємництва України закликала підприємців, які працюють на ринках, виступити проти ухвалення Трудового кодексу України, який зараз розглядається у комітетах Верховної Ради.

Як повідомили УНІАН у Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України, про це голова федерації В’ячеслав РОЙ заявив у своєму виступі на надзвичайному з’їзді працівників ринків України, який відбувся в Одесі.

«Ми, профспілки, не мовчали, коли треба було зупинити ухвалення Податкового кодексу, який знищує малий та середній бізнес, - сказав В.РОЙ. - Тепер ми закликаємо вас не мовчати, коли зараз Верховна Рада готує до ухвалення проект Трудового кодексу, в якому фактично знищуються права профспілок і найманих працівників».

Відео дня

В.РОЙ переконаний, що цілковита залежність найманих працівників від роботодавця не допоможе процвітанню малого та середнього бізнесу.

«Ваш бізнес, - звернувся В.РОЙ до делегатів з’їзду, - життєво потрібний тільки вам і вашим працівникам, а не владі, уряду чи політичній опозиції… У критичний для вашого бізнесу час вас захистять не чиновники, не народні депутати з опозиції, а мільйони ваших найманих працівників, об’єднані в профспілки. Тому ми пропонуємо вам не заважати, а допомагати створенню первинних профспілкових осередків на ваших підприємствах».